Кошница
Няма добавени продукти.
Navigation

Филтер по:

Изчисти
Min: 6 лв. Max: 54 лв.
лв.6 лв.54
Абонамент

Козметика за лице за чувствителна кожа

Козметиката се развива с динамика определена от фармация, медицина и хомеопатия. Истината около козметичните продукти е много оспорвана и докато едни страстно отхвърлят всяко нейно полезно действие, то други стриктно се придържат към нея като към религия. За козметиците правилната грижа и поддържането на кожата е преди всичко тя да се чувства здрава. Така в избора на правилните продукти за грижа по кожата, трябва да съобразяваме и типа кожа. Козметика за лице за чувствителна кожа има за цел да щади от всякакви външни фактора. За разлика от другите 3 типа козметика за нормална кожа, козметика за суха кожа и козметика за мазна кожа, то продуктите за чувствителна кожа трябва да са внимателно изпробвани като първи път. Дори да са предназначени за този тип кожа, те могат да предизвикат алергии, възпаления и раздразнения. Много пъти комбинираната кожа също е бъркана с чувствителната кожа. Тук става объркване и в козметичните кремове, лосиони и тоници.
Такава може да се познае по сухотата или мазните участъци, а паренето и дискомфорта, които се предизвикват от най-малкото нещо са признака за чувствителна кожа. Козметика за лице за чувствителна кожа се избира основно на билкова основа, не много силни и дори леки формули.
При поява на зачервяване, кожата може да не изглежда в най-добрата форма, която бихме желали. За да поставим защитна бариера за чувствителната кожа, трябва да се спрем на кремообразните варианти. На пазара има достатъчно богат избор и за кремообразни хидратиращи продукти с двойно действие, които ускоряват, овлажняват и регулират мастната секреция в проблемните участъци. За туширане на лъщящи участъци и зони по лицето се препоръчва козметика за лице за чувствителна кожа с природни съставки. Такива са масло от чаено дърво и други подобни. Сред козметичните средства има и подходящи поливни кърпички напоени с успокояващи съставки.
Изборът и използването на почистващи продукти за чувствителна кожа също трябва да е съобразено. Сред съвременните козметични продукти. Съществуват такива богати на екстракти от етерични масла, водна лилия, морски водорасли, пантенол, витамин Е, слънцезащитни фактори и много други. За да постигнете най-добрия баланс и усещане върху кожата на лицето спрете се на козметика за чувствителна кожа, от която самата тя се нуждае. Не е задължително това да включва силно действие, а по-скоро да оставя копринено усещане за нежност.

View as