Кошница
Няма добавени продукти.
Navigation
Абонамент

Слънцезащитна козметика

Казват, че нищо не състарява кожата на лицето повече от слънцето. Всяка година го чакаме с нетърпение, а когато е тук, трябва да поставяме тонове козметика със защитни фактори. Оказва се, че дори пролетното слънце може да причини множество проблеми и дискомфорт. За да бъде неутрализирано вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, задължително е използването на слънцезащитна козметика с фактор и поне 15 число.
Редовната употреба на кремове от козметика със SPF фактор през зимата е достатъчна за спиране процеса на стареене в резултат на вредните слънчеви лъчи. За лятото и в планината се препоръчва употребата на кремове, лосиони и масла от серията слънцезащитна козметика за тяло с фактор 50. В резултат на авитаминоза кожата може да изглежда по-бледа, изтощена и да започне да се лющи. Такава се подхранва с кремове за лице, съдържащи витамини. Слънцезащитната козметика помага срещу зачервяване и изгаряне по кожата. Тя се предлага под формата на успокояващи кремове, специално разработени козметични продукти за свръхчувствителна кожа. Някои от продуктите са за преди излагане на слънце, а други действат след процесите на излагане и слънчев загар.
Мазната кожа в топлото време става още по-мазна. Тогава е препоръчително да се третира със стягащи козметични средства и маски. Ежедневната употреба на почистващи лосиони за мазна кожа и по-наситени и плътни консистенции се прилагат за по-бързо попиване при нужда. Тези продукти са друг аспект от слънцезащитната козметика на пазара. Слънцезащитна козметика и кремове предпазват от нова поява на лунички и пигментните петна, в резултат на слънцето. Препоръчва се и употребата на козметични кремове с Q10 в състава. Такива презареждат клетките с допълнителна енергия. Благодарение на отделяните синтези на колаген, хиалуронова киселина и еластин, слънцезащитните кремове и козметика се справят и със състаряването на кожата.
Много удобна формула за поместване дори в дамската чанта представляват спрейовете със SPF фактор, отново от серия продукти слънцезащитна козметика. Те действат като невидима защита от UV лъчите. Ефективно се абсорбират от кожата, омекотяват и овлажняват.  Най-често слънцезащитна козметика със SPF фактор е в прозрачна формула и лека субстанция, която изключително лесно се разнася по тялото дори на местата, където има окосмяване. Кожата трябва целогодишно да бъде защитавана от слънцето, ето защо при нас може да откриете всякакви кремове, лосиони, балсами и олио за тяло от слънцезащитна козметика.

View as