Кошница
Няма добавени продукти.
Navigation

Филтер по:

Изчисти
Min: 1 лв. Max: 70 лв.
лв.1 лв.70
Абонамент

Козметика с охлюви

Грижата за кожата с козметика с охлюви става популярна още в края на миналия век. Кремове и лосиони за тяло са единствените продукти в Япония, изработени от 86% филтрирана секреция от чилийски охлюв. През 1980 чилийско семейство създаде ферма за охлюви с намерение да изнася охлюви в Европа за гастрономически цели. Но семейството открили, че при работа с охлювите, кожата на ръцете на фермерите става изключително мека. Наранявания и съкращения, причинени от остри увреждания на клетките зараснали бързо и не остават белези. Както охлювите може да регенерират собствената си черупка, когато са болни или повредени в дивата природа, така и скоро се разбра, че това, което възстановява черупка на охлюва също може да допринесе благосъстоянието на човешката кожа.
Наблюдавайки това, д-р Фернандо Баскунан, най-големият син на семейството, насочва своите научни изследвания за свойствата на чилийски охлюв, както и неговите секрети. Резултатите от проучването потвърждават, че отделянето на секрет от охлюва и под различни видове допринася за извънредно регенеративната способност на човешката кожа. Това води до отделяне на секреция и се използва в грижа за кожата. Това поставя началото на основна козметичната марка в Япония и днес 86% от тази секреция се филтрат внесени от Чили, за да участват във възобновяващи кремове от охлюви.
Козметичните продукти от охлюви са признати в целия свят! Такива причиняват регенерация на кожата. След направени множество анализи и изследвани става ясно, че екстракт от секрецията на охлюв са част от елементите в своята естествена форма: Алантоин - прави регенерацията на човешката кожа възможна.
Други дерматологични продукти получени от секрета на охлюв са протеини – те добавят богатство и мекота на кожата.
Колаген и еластин - основните компоненти на съединителната тъкан на кожата, която през годините губи своята еластичност.
Гликолова киселина - действа като естествен ексфолиант, премахване на мъртвите клетки на повърхността на кожата. Козметика с охлюви се филтрира в естествената си форма и не е синтетично произведена в лаборатории. Високо-квалифициран персонал се грижат за охлювите, които се отглеждат в високи хигиенни условия, без използването на химикали и осъществяване в здравословна и естествена среда. По този начин се създава един процес, който не вреди на охлювите.
След това екстрактите се изпращат в лаборатория в Чили, където микробиологични и бактериологичен анализ удостоверява, че екстрактът е свободен от всякакви замърсяващи вещества, които биха могли да повлияят на козметичен продукт. След като се стигне до заключението, анализа, в лабораторията протичат и се смесват 86% екстракти с 14% пълнители. Крайният продукт след това се подлага на крайните тестове за стабилност.

 

View as